Iva Nova russisk pigepunkband

Dagens kvinder - Verdens kvinder

Dato: 8. - 10. marts 2018
Sted: KU.BE, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg
Pris: kr. 60 - 90,- Kun salg af billetter i døren!

Her i Danmark har vi det godt. I hvert fald bedre end så mange andre steder. Det siger vi til os selv, hver eneste dag. Men er vi tilfredse? Nej! Så afgjort ikke.

Danmark hører til blandt de mest ligestillede lande i verden, når det kommer til køn. Vi har love om ligeløn. Om ligebehandling. Og vi har lige adgang til uddannelse og arbejde.

Men, det halter i kunstverden. Inden for både musik-, kunst-, film- og teaterverdenen er kønsfordelingen 1:5. Mange mænd. Færre kvinder. Det er kun få år siden, at lederen af én af landets store festivaler meldte offentligt ud, at ”der er ingen gode” kvindelige kunstnere at booke!

Når kvindelige musikeres koncerter og plader anmeldes, så handler det ofte om alder og udseende fremfor musikkens kvalitet. Der stilles spørgsmål, som ville forekomme absurde, hvis fremsat til en mandlig musiker. Hvorfor? Og er det vanetænkning, når festivaler og spillesteder fravælger eller overser kvindelige kunstnere?

Læg dertil en minoritetsbaggrund
Hvis danske kvindelige kunstnere har det svært, så forestil dig en kvindelig kunstner med minoritetsbaggrund...

Skal de være bange og undertrykt for at blive hørt? Må de iføre sig andet end de traditionelle dragter? Må de synge, hvad de vil? Bliver de støttet af familien i etableringen af deres musikalske karriere?

Det er spørgsmål, der ikke stilles til de unge mænd, der brager igennem på musikscener verden over.

Hvilke værktøjer skal vi bruge for at rette op på tingenes tilstand? Hvordan får vi udlignet misforholdet mellem antallet af mandlige og kvindelige kunstnere? Og sidst men ikke mindst… Hvornår får piger og kvinder med minoritetsbaggrund lige adgang til at etablere sig som kunstnere? På deres egne præmisser.

Dage i marts
Tre dage i marts vil vi bruge på at debattere ovenstående problematikker, og baren er sat højt! Vi vil bidrage med konkrete løsningsmodeller. Og vi vil engagere til handling, der flytter bjerge. For det er det vi brænder for: Forbedrede forhold for kvindelige kunstnere, uanset ophav og religion!

Oplægsholdere og debattører vil blandt andet være:

Johannes Skjeldboe, Ph.d.
Benjamin Aggerbæk, DMF,
Ellie Jokar, musiker, skuespiller, producer m.m.
Sherin Khankan, religionssociolog, imam, debattør,
Yildiz Akdogan, MF.
Sabah Qurasnane, forkvinde for Union des Femmes Marocaine au Danemark.

Desuden vil der tre aftner i træk være skønne koncerter med kvindelige musikere.

Så kan man selv bedømme om de er gode!!