Fejring: 250 år med diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Marokko

Fejring: 250 år med diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Marokko

Klokken 15.00 - 19.00
Udstilling af billedkunst fra herboende marokkanske kunstnere. Salg af marokkansk kunsthåndværk og produkter som henna maling og arganolie samt specialiteter, som mynte-the, kager og forskellige småretter.

Fri entré til udstillingen.

 

Klokken 20.00
Dobbeltkoncert med fokus på jødiske traditioner fra Marokko.

Trio Azulejos
Trioen bringer liv til ældgamle, romantiske sange fra de jødiske samfund i middelalderens Andalusien og synges på judeo-spansk, også kendt som Ladino.

Trio Azulejos er det eneste orkester, som spiller ladino i Danmark. En genre, der internationalt set har fået en renæssance i de seneste år. Sangteksterne fortæller om længsel, håb og (ulykkelig) kærlighed, men repertoiret indeholder også sjove vrøvle- og vuggeviser.

Trioens lyd og arrangementer afspejler medlemmernes egne baggrunde i jazz/folk. Trioen består af Jael Azoulay (vokal), Dalia Faitelson (guitar og vokal) og Lisbeth Diers (perkussion).

Les Haddarates d'Essaouira
Kvindekoret Les Haddarates de Essaouira, ledet af Latifa Boumazzourh, præsenterer publikum for traditionel marokkansk sufi kvindesang.

I et stærkt kvindefællesskab synges intense sange om tilbedelse af Allah, om fred og helbredelse. Sangene ledes af håndholdte trommer, så danserne og publikum falder i trance.
Udover trommerne bendir og darbuka bruges metal kastagnetter eller the-glas, hvorpå der markeres en rytme.

Entré til dobbeltkoncerten: 100,-