Gulaza + Trio Azulejos

Gulaza + Trio Azulejos

Gulaza

"Gulaza was the most extraordinary and talked about concert in WOMEX18" - BBC Sound

Intense, mytiske yemenitiske kvindesange nedarvet i århundrede fra mødre til døtre, her i Gulazas moderne fortolkning med cello, guitar og strengeinstrumenter fra Sahara. 

Sangene synges af en mand, og Igal Mizrahi’s fantastiske stemme fører os ind i Gulazas verden, der fremmaner havet mellem Yemen og Afrika – et hav af håbløshed, bøn, lidenskab, dans, kærlighed og længsel efter frihed. Sangene bliver fremført med mimik, dans og bevægelser, og efterlader os med en ubetinget ro og kærlighed i sindet. En æstetisk meget smuk koncertoplevelse venter publikum. 

Line up:
Igal Mizrahi – Sang og percussion
Guitar - Yair Hashachar
David Dagmi - Percussion & Jumbush 
Leat Sabbah – Cello

Trio Azulejos

Trio Azulejos består af topprofessionelle kvindelige musikere, som gennem gruppens egne arrangementer giver et moderne udtryk til dramatiske og poetiske sange fra andalusisk jødisk folkemusiktradition. Der synges på sproget ladino (jødisk spansk) og gruppens lyd afspejler medlemmernes baggrunde i jazz/folk. Musikken krydres med orientalske toner og et ekko af flamenco.

Azulejos er det eneste orkester, som spiller ladino i Danmark. Trioens medlemmer har turneret verden tynd, har modtaget en jazz grammy og har været nomineret til utallige priser som Danish Music Awards (DMA) Jazz og World og Årets Komponistpris.

Line up:
Jael Nordbek Azoulay (vocal)
Dalia Faitelson (guitar / vocal)
Lisbeth Diers (percussion)